lauantai 19. maaliskuuta 2016

Viikko 11: Asiakastapaaminen Tuomon kanssa

Perjantain 18.3. luentoa meille oli pitämässä asiakkaamme Avoin.Systemsin Tuomo Aura. Luennon jälkeen tiimistämme Helinä ja Otso lähtivät vielä kahville Tuomon kanssa keskustelemaan projektin tilanteesta sekä sen seuraavista askelista.

Tapaamisen aikana kävimme läpi suunnitelmamme tuotteelle sekä loppuprojektille. Idea työelämää pelillistävästä tietokonepelistä on jo alkanut muodostua selkeämmäksi. Peli koostuu kahdesta pääasiallisesta näkymästä: koko pelimaailmasta sekä pelin maista. Pelimaailmaa on mahdollista katsoa sekä suurelta kartalta että varsinaisen pelatun maan kautta.

Peliä pelataan maissa, jotka koostuvat pelikarttaverkoista. Verkon pisteet ovat pelin tapahtumapaikkoja, ja niihin on mahdollista liikkua vain pisteitä yhdistäviä polkuja pitkin. Pelissä on sekä tavallisia pisteitä, joihin ei ole liitettynä erityisiä ominaisuuksia, että toimintapisteitä. Toimintapisteissä on mahdollista suorittaa tehtäviä tai kerätä esineitä. Mahdollisia tehtäviä ovat mm. pelin hirviöitä vastaan käydyt taistelut sekä pulma- tai muiden minipelien pelaaminen.


Pelin hahmottelua

Tuomo piti erityisesti ideastamme, että työelämää pelillistettäisiin yhteistyöhön kannustavien ominaisuuksien voimin. Yhteistyö työkavereiden kanssa onkin avain pelissä pärjäämiseksi. Esimerkkinä annoimme seuraavat tilanteet:

1. Kahden työntekijän pitää olla samaan aikaan pelattavan kartan tietyssä pisteessä. Kun tilanne on saavutettu, pisteessä voi avautua esimerkiksi arkku, joka olisi muuten jäänyt lukituksi. Tietyissä pisteissä pelaajat voisivat myös jakaa toistensa tietoja: jos omaa reittiä palaaminen on toimintapisteissä edullisempaa kun uusien alueiden valloittaminen, niin seuraavien siirtojen ajan olisi mahdollista hyödyntää myös työkaverin omia reittejä edullisesti.

2. Pelissä on mahdollista löytää erilaisia esineitä pelin eri pisteistä. Esineet voivat näkyä suoraan kartalla, tai niitä voi saada arkuista, vihollisten voittamisesta tai minipelin suorittamisesta. Esineitä on saatavilla useampaan eri sarjaan kuuluen (esim. hedelmät, jalokivet). Kun koko työyhteisön voimin on kerätty kaikki erilaiset hedelmät, työnantaja voi palkita työntekijät parhaaksi valitsemallaan tavalla, kuten "perjantaiskumpilla" tai virkistysmatkalla.

Seuraavat askeleet ovat pelin demoversion työstäminen sekä yrityksemme toiminnan ja tuotteemme tarkempi mallintaminen ja suunnittelu.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti