tiistai 16. helmikuuta 2016

Viikko 7: Tapaaminen ma 15.2.

Maanantain tapaamisessa kävimme läpi aikaansaannoksemme. Kirjallisuuskatsauksen tuloksena huomattiin tutkimusta ja materiaalia olevan paljon, mutta konkreettiset tulokset ja käytännön sovellutukset tuntuivat olevan harvassa. Tutkimuksista saatamme kuitenkin löytää vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla onnistumme projektissa.

Tietoa etsittiin yritykssä aiemmin tehdystä pelillistämisistä, mutta aiemmin tehdyt pelillistämiset ovat pääsin keskittyneet johonkin tiettyyn tehtävään. Suuri osa pelillistämisyrityksistä vaikuttaa myös epäonnistuvan, miksi? Voimme ottaa oppia aiemmista yrityksistä välttääksemme saman kohtalon.

Meillä on nyt myös kyselylomake, jolla saamme asiakkaalta informaatiota, jota ei esimerkiksi tuntikirjanpidosta saa selville. Meillä ei esimerkiki ole vielä sykemittareita, joiden avulla voisimme kerätä projektin ja pelin kannalta oleellista informaatiota työntekijöistä, mutta teettämällä viikottaisen kyselyn, voimme saada vastaavaa tietoa.



Pelillistämiskysely

Kävimme läpi tehdyn lean canvas -hahmotelman.

Näiden tehtävien lisäksi kävimme kevyttä keskustelua ja brainstormausta projektista. Pienet softatalot vaikuttavat olevan erittäin otollinen asiakasryhmä, sillä pelillistäminen soveltuu erittäin hyvin ketteriin kehitysmenetelmiin. Mietimme myös miten voisimme parhaiten ottaa huomioon ja edistää työhyvinvointia pelillistämisen avulla.

2 kommenttia :

  1. Jos kirjallisuuskatsauksen tulokset tuntuivat herättävän enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, harkitkaa että kävisitte tapaamassa alan tutkijoita & muita eksperttejä! Heiltä löytyy varmasti mainioita tärppejä hyvistä lähestymistavoista, haasteista jne.

    Mieleen tulee esim. Juho Hamari, joka juuri väitteli aiheen tiimoilta BIZistä (http://www.aalto.fi/fi/current/events/2015-01-14/) ja on julkaissut paljon gamification kamaa.

    -tuomo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, Tuomo! :) Ollaankin mietitty, että juuri asiantuntijahaastattelut voisivat tukea projektiamme ja auttaa keskittymään myös kirjoitetussa materiaalissa olennaisiin seikkoihin. Kiitos myös nimivinkistä!

      Poista