torstai 25. helmikuuta 2016

Viikot 7 ja 8: Vierailu Avoin.Systems:llä ja projektisuunnitelma

Asiakastapaaminen, torstai 18.2.

Kävimme vierailulla Avoin.Systems:in toimistolla. Kävimme Tuomon kanssa läpi projektimme tuotoksia ja materiaalia, josta saimmekin varmasti projektin kannalta hyvää palautetta. Kävimme läpi mm. löytämäämme pelillistämisestä tehtyä tutkimusta sekä esimerkkejä yrityksissä aiemmin tehdyistä pelillistämisistä. Esittelimme myös hahmottelemamme LeanCanvasistamme.

Kävi ilmi, että ainakin markkinointikanaviamme sekä asiakasryhmiämme kannattaa vielä miettiä paremmin. Perinteisten markkinointikanavien, kuten sosiaalisen medial lisäksi meidän esimerkiksi kannattaa miettiä myös erikoisempia ja paremmin huomiota herättäviä kanavia. Arvioimme alussa, että StartUp -yritykset olisivat kokeilunhalukkuutensa puolesta oiva varhainen asiakasryhmä. Toisaalta keskustelussa tuotiin esille, että StartUp:eilla ei todennäköisesti ole aikaa ja resursseja tuotteemme käyttöönottoon ainakaan alkuvaiheessa. Siispä meidän kannattaa kenties kohdentaa ennemmin keskisuuriin yrityksiin, joilla on kenties paremmin resursseja kokeilla uutta.

Lisäksi keskustelimme ideoistamme pelimekaniikkoihin liittyen. Kovin yksityiskohtaisia suunnitelmia meillä ei vielä ollut, mutta läpi käytiin alustavia ideoita esimerkiksi siitä miten tuntikirjanpitoa, työtehtävien editymistä ja kenties jonkinlaista hyvinvoinnin mittaria kuten hyvinvointikyselyn tuloksia tai sykemittarin lukemia voisi yhdistää pelissä edistymiseen tai pelaajan kehittymiseen. Arvioimme, että visuaalisuus vaikuttaa suuresti pelien mielekkyyteen, joten siihen kannattaa projektissamme ja työelämäpelimme suunnittelussa myös panostaa. Ideoita heiteltiin myös esimerkiksi siitä, millainen kartta tai maailma pelissä voisi olla.


Muistiinpanojamme tapaamisesta

Vierailun tuloksena meillä on ainakin käsitys millainen on fyysinen työympäristö, jossa tuotettamme tultaisiin käyttämään. Käyty keskustelu ja saamamme palaute toivottavast ohjaa projektiamme oikeaan suuntaan.


Projektisuunnitelma ja lounastapaaminen

Seuraava tehtävä kurssilla on projektisuunnitelman laatiminen. Tähän liittyen oleellista on hahmotella projektiin liittyvät tehtävät sekä niiden ajoitus, työmäärä ja työnjako. Brainstormausta projektisuunnitelmaan ja tehtäviin liittyen olemme käyneet etänä Telegramin välityksellä, minkä lisäksi pidimme lyhyen lounastapaamisen tänään, torstaina 25.2.

Seuraavan kerran tapaamme tiimin kesken huomenna luennon yhteydessä/jälkeen tavoitteenamme saattaa projektisuunnitelma valmiiksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti